Peka fi 500 mm – PLAMEN Peka (cripnja, čirpnja, lopiž) fi 500 je namenjena pripravi hrane na prostem. Je emajlirana znotraj in zunaj, kar omogoča enostavno vzdrževanje. Prednosti emajla:
- Neporozna površina, na katero se hrana ne lepi
- Kemična odpornost
- Dolgoživost
- Trdnost
- Odpornost na UV sevanje
Tehnične lastnosti:
- premer: 50 cm
- material: siva litina/emajlirana notranjost
- teža: 22 kg
- 10-12 obrokov
PEKA – SAĆE je izdelek namenjen pripravi hrane v hišicah in na prostem. Hrana je pripravljena na naraven način, z žerjavico, pridobljeno s kurjenjem lesa ali oglja. Enostaven za vzdrževanje, saj je znotraj in zunaj emajliran. Po uporabi zadostuje, da ga operete v blagi raztopini detergenta za pomivanje posode, splaknete s čisto vodo in osušite s kuhinjsko krpo. PRIPRAVA PEKE: Ogenj zakurite iz suhih in trdih drv, ker dajejo obilno in dolgotrajno žerjavico. Ogenj prižigamo toliko časa, da se nabere toliko žerjavice, da jo položimo pod pekač in pokrijemo pekač od robnega obroča do vrha pekača. Ko naredimo zadostno količino žerjavice, jo del z lopato odmaknemo, del pa pustimo na mestu, kjer je gorelo. Na isto mesto postavite pekač, napolnjen z želeno vsebino živil. Tega pokrijemo s pekačem, ki bo nežno sedel na žlebičast konec plošče. Pripravljeno žerjavico zajamemo z lopatko in prekrijemo zgornji del zvona, od robnega obroča do vrha. Ogenj lahko dodatno vzdržujemo ob strani, da ustvarimo žerjavico za dodatno prekrivanje peke. PREDLOGA RECEPTA Sestavine: • 4-5 kg mesa (teletina, svinjina, jagnjetina ali puran in piščanec) • 2 kosa korenja • 2 kosa rdeče čebule • 1 kos korenine zelene • 2 papriki • 2 kg krompirja Meso, v večjih kosih solimo in popramo naložimo v pekač. Po mesu razporedimo narezano zelenjavo, vse skupaj zalijemo z 1 dcl olja in 1 dcl vode. Pokrijte s pekačem in postavite žar, kot je opisano prej. Pustite, da se peče cca 40 min. Po približno 40 minutah dvignemo pokrov, meso obrnemo, premešamo zelenjavo in (po potrebi) dodamo malo maščobe ali vode. Ponovno pokrijemo z zvoncem, nastavimo žar kot na začetku postopka in pustimo še 40 minut. Nato odprite, poskusite, postrezite…..in… srečno! Vse, kar je v receptu navedeno, je lahko drugačno, v različnih razmerjih, a rezultat je vedno enak – IZJEMNO ZADOVOLJSTVO!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.